I går var en sådan där mysig semesterdag. På förmiddagen tog vi en cykeltur på ca en timme i lugnt härligt semestertempo. Direkt när vi ätit lunch och N kommit hem från sitt cirkelgympass stack jag ut på mitt planerade 5 km pass. Härlig värme!
När barnen somnat och N var ut på sitt andra pass för dagen (3 min intervaller) så passade jag på att göra lite müsli. Vilket blev uppskattat till dagens frukost.
Bild: Privat
Ingredienser
- 1 dl naturella nötter t ex hasselnötter, sötmandel, cashew- och paranötter
- 4 dl havregryn
- 1 dl riven kokos
- 1 dl konc äppeljuice
- 1/2 dl honung
- 1 msk malen kanel
- 1/2 dl torkade tranbär
- 1/2 dl russin gärna hälften gula
- 1/2 dl naturella pumpakärnor
- 1/2 dl linfrön
Sätt ugnen på 175°C.
- Hacka nötterna grovt.
- Blanda havregryn, kokos och nötter i en bunke.
- Rör ihop äppeljuice, honung och kanel i en skål. Ringla över havregrynsblandningen och blanda väl.
- Fördela detta på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen 15–20 minuter. Ta ut plåten och rör om efter halva tiden. Låt svalna.
- Rör ner tranbär, russin, pumpakärnor och linfrön. Förvara i en burk med tättslutande lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar